Recuperare medicala

Recuperarea medicala, prin cele doua tipuri principale de tratament (kinetoterapie si fizioterapie), trateaza afectiunile reumatice, neuro-psihice, afectiuni ale aparatului locomotor post-traumatice si are scopul principal de a combate durerea si de a relaxa musculatura.

Totodata ajuta la imbunatatirea mobilitatii articulare, a circulatiei sangvine si la pastrarea structurii normale a tesuturilor si a metabolismului celular.

Specialistii in recuperare medicala de la Centrul DELV Iasi asigura tratamente complete de kinetoterapie si fizioterapie, cu ajutorul aparatelor gama BTL.

Infiltratiile intra / peri articulare reprezinta injectarea unui anestezic local asociat cu corticosteroizi in interiorul articulatiei sau in tesuturile moi adiacente articulatiei, cu ajutorul unei seringi cu ac special. Infiltratiile ajuta la imbunatatirea mobilitatii articulare si au ca scop eliminarea sau ameliorarea durerilor.

Punctia articulara (artrocenteza) este manevra prin care orice articulatie: mare (sold, genunchi, glezna, umar, cot) sau mica (radiocarpiana, metacarpofalangiene, metatarsofalangiene, interfalangiene mana si picior) este punctionata cu seringa si ac steril (de calibru diferit, in functie de caz). Prin testarea lichidului articular se pot stabili cu certitudine anumite diagnostice.

Medicii de la Centrul Medical DELV sunt pregatiti sa realizeze aceste proceduri in cele mai bune conditii!

Afectiuni care pot fi tratate prin servicii de recuperare medicala:

  • Afectiuni reumatismale – artroze, tendinite, pariculoze, fibrosite, poliartrite reumatismale, spondilite ankilopoetice;
  • Afectiuni postraumatice – recuperari dupa imobilizari in aparat gipsat, operatii, entorse, luxatii;
  • Afectiuni dermatologice – piodermite cronice, unele forme de psoriazis, eczeme, urticarii cronice, dermatite seboreice;
  • Afectiuni respiratorii – bronsite, traheo bronsite cronice, astm bronsic, pneumopatii virale si microbiene, sinuzite;
  • Afectiuni neurologice – pareze usoare, sechele dupa poliomielita;
  • Afectiuni vasculare periferice – maladii varicoase, arterite.

Centrul medical DELV colaboreaza cu C.N.A.S. si cu O.P.S.N.A.J.. Consultatiile si serviciile de recuperare medicala sunt decontate in limita fondurilor disponibile daca veniti cu bilet de trimitere pentru recuperare medicala.

Tarife

Consultatie initiala medic primar 170 lei
Consultatie de control medic primar 100 lei
Administrari intramusculare cu antiinflamator 20 lei
Administrari intramusculare cu Diprophos 40 lei
Infiltratie peri / intra articulara 70 lei
Punctie articulara (artrocenteza) 70 lei

Echipa de recuperare medicala DELV

Prin activitatea pe care o desfasuram, dorim sa redam pacientului, in cel mai scurt timp, capacitatea fizica si psihica fundamentala reintegrarii sale profesionale si sociale in viata cotidiana.

Echipa medicala DELV include 12 specialisti, cu o inalta pregatire profesionala, preocupați in permanenta de imbunatatirea calitatii vietii pacientilor: 2 medici pregatiti sa va indrume in efectuarea celor mai eficiente programe de recuperare; 6 terapeuti cu o experienta practica indelungata, ce ofera consiliere medicala si suport in tratarea diverselor afectiuni si 4 asistenti pregatiti sa intervina pentru orice tip de situatie imprevizibila.

Dr. Oana Prihor

Este medic primar specializat în recuperarea medicală. Are experiență în infiltrațiile intraarticulare și in elaborarea planului recuperator adecvat afecțiunilor aparatului locomotor. Se bucură atunci când reușește să înlocuiască durerea cu zâmbete.

Dr. Andreea Matieș

Este medic primar specializat în recuperare medicală cu o vastă experiență în tratarea afecțiunilor musculare și articulare. Îți va oferi un diagnostic complet, sfaturi pentru o recuperare optimă și un plan terapeutic personalizat.

Kinetoterapeut Lia Henea

Fiind o fire deschisă, Lia pune suflet și pasiune în fiecare ședința de kinetoterapie, menţinându-și ca obiectiv interesul, mulțumirea pacientului și obținerea rezultatelor dorite.

Kinetoterapeut Daniel Levitchi

Este absolvent al facultății de “Bioinginerie medicală” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, specializare “Balneofiziokinetoterapie și Recuperare medicală”, actual masterand în “Bioingineria reabilitării” în cadrul aceleași facultăți.

Kinetoterapeut Matei Cascovschi

Este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială. Cu o experiență în domeniul kinetoterapiei și a masajului, obținută în cadrul clubului sportiv CSMS Iași, este un specialist mereu dornic sa învețe ceva nou și să se perfecționeze!

Reflexoterapeut Laura Bortas

Are experiență de peste 14 ani în domeniul reflexoterapiei și a masajului. Lucrează cu drag în orice situație. Este pe deplin mulțumită atunci când pacienții simt rezultatele muncii depuse. Îi place să împărtășească cunoștințe din experiența sa.

Fizioterapeut Anca Netea

Adoră provocările aduse de cazurile cu care se confruntă, considerându-le trepte importante în evoluția sa ca specialist. Dedicată întru totul muncii sale, consideră că cea mai mare împlinire vine atunci când pacienții își exprimă recunoștința față de eforturile depuse.

Fizioterapeut Oana Caracaș

Având o experiență de peste 6 ani, consideră că munca de echipă, empatia și profesionalismul dau rezultate maxime, în orice faci.

Fizioterapeut Teodora Matei

Cu o experiență de 2 ani, licențiată în „Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală” și masterandă în „Bioingineria reabilitării”, consideră că, munca pe care o desfășoară este o plăcere care implică profesionalism.

Fizioterapeut Daniel Sava

Este asistent specializat în balneofiziokinetoterapie. Este total fascinat de domeniul în care lucrează și se simte împlinit atunci când pacienții evoluează în bine la fiecare ședință. Este o persoană calmă cu o stare de spirit permanent pozitivă.

Fizioterapeut Florin Ciprian Ivan

Inspirat de problemele cu care s-a confruntat personal ca fost sportiv de performanță, s-a specializat în tratarea acestui tip de afecțiuni și a câștigat experiență în cadrul Spitalului Militar. Mulțumirea sa este deplină atunci când surprinde evoluția în bine a pacienților.

Programează-te acum!