Cu ce se ocupă psihologia clinică?
Psihologul clinician oferă o serie de servicii de psihodiagnostic, educație și consiliere pentru a vă ajuta în gestionarea cât mai bună a problemelor psiho-emoționale și comportamentale cu care vă puteți confrunta.
Servicii
Oferim servicii de tratament pentru o gamă largă de probleme de sănătate psiho-emoțională, și somato-psihice.
Deși nu este o listă exhaustivă, mai jos sunt câteva dintre serviciile solicitate mai frecvent pe care psihologul clinician în cadrul serviciilor de sănătate le poate oferi:
Evaluarea este o parte importantă a abordării psihologice și psihoterapeutice, deoarece în timpul acestui proces psihologul evaluează funcționarea și preocupările clientului / pacientului pentru a determina dacă este posibil să existe o problemă psihologică sau o tulburare. Acest lucru se întâmplă de obicei înainte de stabilirea unui plan de tratament psihoterapeutic.
Psihoterapia individuală oferită de un psiholog cu formare în psihoterapie poate lua o serie de forme diferite. Indiferent de teoria din spatele fiecărui tip de psihoterapie individuală, psihoterapeutul se străduiește să-l ajute pe individ să-și identifice și să-și exploreze preocupările și problemele și să dezvolte strategii pentru depășirea lor.
Această formă specializată de psihoterapie se străduiește să lucreze cu familia ca sistem sau unitate. Tratamentul familial implică de obicei întâlnirea cu întreaga familie sau cu diferiți membri ai familiei împreună (de exemplu, ședințe cu părinții sau frații). Familiile amestecate și netradiționale, precum și familiile tradiționale pot beneficia de terapia familială. În plus, terapia de familie este adesea recomandată familiilor cu copii sau adolescenți care au identificat probleme psihologice.
Pentru mulți adulți, o relație stabilă și iubitoare cu un partener de viață este importantă pentru sănătate și fericire. Terapia cuplurilor (cunoscută și sub numele de consiliere matrimonială sau maritală) funcționează cu cupluri care se confruntă cu probleme de relație care împiedică o relație de funcționare sănătoasă. În terapia cuplurilor, accentul este pus mai degrabă pe relație decât pe individ in parte. Cu toate acestea, unele probleme dintr-o relație provin din probleme individuale, iar acestea sunt abordate și în contextul relației.
Stresul este una dintre cele mai frecvente probleme care afectează negativ sănătatea și calitatea vieții. Poate fi caracterizat prin îngrijorare, tristețe, neliniște, frică, depresie și anxietate. Stresul poate provoca insomnie, dureri de cap, iritabilitate, lipsa de răbdare, probleme gastro-intestinale și o serie de alte probleme fizice. Psihologii din serviciile de sănătate pot ajuta la gestionarea stresului fără medicamente sau în combinație cu medicamente, printr-o varietate de tehnici de consiliere și psihoterapie.
Tratamentul pentru copii și adolescenți este disponibil pentru o serie de preocupări, inclusiv dificultăți comportamentale și emoționale, probleme atenționale, comportamente opoziționale, anxietate, depresie, dificultăți legate de traume. Copiii / adolescenții pot fi văzuți individual sau în sesiuni de familie, În timp ce tratamentul este adaptat pentru a se potrivi nevoilor fiecărui individ sau familie, este de așteptat ca familiile să fie implicate în programul de tratament.
Psihologul/psihoterapeutul vă poate ajuta, de asemenea, cu probleme de zi cu zi, cum ar fi probleme de somn, probleme de stil de viață, obiective îngrijorătoare sau de creștere personală.
Credem într-o abordare holistică și coordonată a îngrijirii clienților. Atunci când se consideră adecvat, lucrăm în colaborare cu profesioniști în diverse specialități, pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii.
Faceți o schimbare pozitivă acum!
Tarife
Procedură |
Preț |
Consultație inițială, evaluarea psiho-emoțională și comportamentală (60-90 min.) |
200 Lei |
Ședință psihoterapie + consiliere (50 min.) |
150 Lei |
Ședință psihoterapie/consiliere de cuplu (60 min.) |
200 Lei |
Ședință psihoterapie/consiliere de familie (60 min.) |
200 Lei |
Ședință psihoterapie/consiliere psiho-oncologică pentru pacienți (50 min.) |
150 Lei |
Ședință psihoterapie/consiliere psiho-oncologică pentru aparținători (50 min.) |
150 Lei |
Ședință consiliere psiho-oncogenetică (50 min.) |
150 Lei |
Ședință psihoterapie/consiliere pentru pacienții cu boli somatice cronice |
150 Lei |
Afecțiuni
- Depresie;
- Anxietate (Informații despre anxietate / Tulburare de anxietate generalizată – GAD / Tulburare de panic / Tulburare de anxietate sociale / Tulburare obsesiv-compulsive / Fobii);
- Trauma (Tulburare de stres posttraumatică);
- Imaginea corporală și tulburările de alimentație (Anorexie / Bulimia / Dismorfia corpului);
- Sarcina și probleme postpartum (Depresie postpartum / Anxietate postpartum);
- Boala cronică (Adaptarea la boală și tratament, îmbunătățirea calității veții, dezvoltare posttraumatică, echilibare familială, suport pentru aparținători: Psiho-oncologie / Diabet / Boli cronice cu impact asupra calității vieții);
- Managementul stresului;
- Probleme de stimă de sine și încredere;
- Perfecționism;
- Probleme de somn;
- Probleme de relație (Separare / Divorț / Despărțiri / Conflict);
- Management al furiei;
- Durerea și pierderea;
- Probleme de gen și sexualitate.