Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Luni - Vineri: 7-21 | Sâmbăta: 9-12
Str. Pantelimon Halipa, nr. 13b vis - a - vis de Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Dr. Mihailovici Adina Simona

Medic primar în pneumologie Atestat în competența medicina somnului
Cu ce se ocupă pneumologia?

Pneumologia este specialitatea medicala care se ocupa cu studiul si tratamentul afectiunilor tractului respirator si ale plamanilor. Strans legata de medicina interna, aceasta ramura medicala este divizata in mai multe subspecialitati: fiziopatologia respiratorie, pneumologia pediatrica, bronhologia, tabacologia, chirurgia toracica sau somnologia.

Servicii

Serviciile de pneumologie pe care le puteti gasi la DELV sunt: consultatie initiala, control, poligrafie cardio-respiratorie, testare aparat C.P.A.P pentru apnee de somn, interpretare analize.

Poligrafia cardio-respiratorie reprezinta inregistrarea continua, pe parcursul unei nopti, a unor parametrii respiratorii ca: saturatia oxigenului arterial, efortul respirator toraco-abdominal, sforaitul. Este o metoda de diagnosticare a sindromului de apnee

Aparatul C.P.A.P. (Continuous Positive Airway Pressure) pentru apnee de somn este un dispozitiv care sufla presiune pozitiva continua din aerul ambient. Tratamentul cu aparatul C.P.A.P ajuta pacientul sa se odihneasca si atenueaza simptomele asociate apneei.

Tarife
Procedură
Preț
Consultație inițială
250 Lei
Control
150 Lei
Poligrafie cardio-respiratorie
400 Lei
Interpretare aparat C.P.A.P.
250 Lei
Spirometrie
170 Lei
Spirometrie cu test
200 Lei
Consult inițial + Spirometrie
420 lei 350 lei (pachet special)
Adeverință medicală
30 Lei
Referat medical
150 Lei
Afecțiuni

Cele mai frecvente afecțiuni ale plămânilor sunt:

  • Pneumonia;
  • Sindromul de detresa respiratorie a adultului;
  • Sindromul de apnee in somn;
  • Viroze respiratorii;
  • Tuse convulsive;
  • Astmul bronsic;
  • Abcesul pulmonar;
  • Tuberculoza pulmonara (TBC).
Cauze

Pe langa bolile pulmonare preexistente, cauzele aparitiei afectiunilor pulmonare sunt, de cele mai multe ori, fumatul, alcoolul sau consumul de droguri injectabile. O alta cauza este prezenta in organism a unor boli cronice ca: diabetul zaharat, bolile cardiace, renale, hepatice etc. De asemenea, un sistem imunitar scazut sau malnutrit poate fi predispus bolilor pulmonare.

Programează-te acum!