Pneumologie

banner

Dr. Mihailovici Adina Simona

Medic primar in pneumologie

Atestat in competenta medicina somnului

Ce este pneumologia?

Pneumologia este specialitatea medicala care se ocupa cu studiul si tratamentul afectiunilor tractului respirator si ale plamanilor. Strans legata de medicina interna, aceasta ramura medicala este divizata in mai multe subspecialitati: fiziopatologia respiratorie, pneumologia pediatrica, bronhologia, tabacologia, chirurgia toracica sau somnologia.

Servicii

Serviciile de pneumologie pe care le puteti gasi la DELV sunt: consultatie initiala, control, poligrafie cardio-respiratorie, testare aparat C.P.A.P pentru apnee de somn, interpretare analize.

Programarile se fac pentru Marti, Joi, incepand cu ora 14:00
Sambata in intervalul 8-13

Ziua:

Interval orar:

*Program consultatii: marti, joi, incepand cu ora 14, sambata 8-13. Consultatiile se fac pe baza de programare.

Tarife

Serviciu Pret
Consultatie initiala 150 lei
Control 100 lei
Poligrafie cardio-respiratorie 300 lei
Interpretare aparat C.P.A.P. 150 lei
Spirometrie 100 lei
Consult inițial + Spirometrie 240 lei

Poligrafia cardio-respiratorie reprezinta inregistrarea continua, pe parcursul unei nopti, a unor parametrii respiratorii ca: saturatia oxigenului arterial, efortul respirator toraco-abdominal, sforaitul. Este o metoda de diagnosticare a sindromului de apnee.

Aparatul C.P.A.P. (Continuous Positive Airway Pressure) pentru apnee de somn este un dispozitiv care sufla presiune pozitiva continua din aerul ambient. Tratamentul cu aparatul C.P.A.P ajuta pacientul sa se odihneasca si atenueaza simptomele asociate apneei.

Cele mai frecvente afectiuni ale plamanilor sunt:

  • Pneumonia
  • Sindromul de detresa respiratorie a adultului
  • Sindromul de apnee in somn
  • Viroze respiratorii
  • Tuse convulsive
  • Astmul bronsic
  • Abcesul pulmonar
  • Tuberculoza pulmonara (TBC)

Cauze

Pe langa bolile pulmonare preexistente, cauzele aparitiei afectiunilor pulmonare sunt, de cele mai multe ori, fumatul, alcoolul sau consumul de droguri injectabile. O alta cauza este prezenta in organism a unor boli cronice ca: diabetul zaharat, bolile cardiace, renale, hepatice etc. De asemenea, un sistem imunitar scazut sau malnutrit poate fi predispus bolilor pulmonare.

Programează-te acum!