Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Luni - Vineri: 7-21 | Sâmbăta: 9-12
Str. Pantelimon Halipa, nr. 13b vis - a - vis de Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Dr. Ghiță Emilia

Medic specialist in endocrinologie

Dr. Gociman Anca Maria

Medic specialist in endocrinologie
Cu ce se ocupă endocrinologia?

Endocrinologia reprezinta o ramura a medicinei care se ocupa cu studierea sistemului endocrin si tratarea dezechilibrelor hormonale asociate acestuia. Medicii specialisti endocrinologi se ocupa cu depistarea, diagnosticarea si tratarea bolilor glandelor endocrine.

Aceasta specialitate abordeaza in special pe organele a caror functie primara este secretia de hormoni, dar are, totodata, in vedere si complicatiile generate de excesul de hormoni asupra celorlalte sisteme (spre exemplu: afectiuni cardiovasculare ca hipertensiunea secundara).

Una dintre cele mai frecvente afectiuni endocrinologice este cea a glandei tiroide, care se poate asocia in momentul in care aceasta nu poate secreta o cantitate suficienta de hormoni (hipotiroidie) cu o crestere in greutate nejustificata de un aport caloric crescut, constipatie, somnolenta, scaderea capacitatii de concentrare si o oboseala cronica fizica si psihica.

Tabloul clinic in oglinda este cel din hipertiroidie, situatie cand glanda tiroida secreta o cantitate prea mare de hormoni tiroidien, situatie in care pacientul scade in greutate, prezinta tremuraturi la nivelul mainilor, nervozitate, insomnii, tranzit intestinal accelerat.

Servicii

La DELV puteti beneficia de urmatoarele servicii de endocrinologie: consultatie initiala, control, ecografie tiroida, punctie tiroidiana, control greutate.

Tarife
Procedură
Preț
Consultație inițială
200 Lei
Control (până la 30 de zile de la CI)
120 Lei
Ecografie tiroidă
200 Lei
Consultație inițială + Ecografie tiroidă
400 lei 300 lei (pachet special)
Puncție tiroidiană + Ecografie tiroida
300 Lei
Adeverință medicală
30 Lei
Referat medical
150 Lei
Consult de urgență
270 Lei
Afecțiuni

Principalele afecțiuni tratate și diagnosticate în cadrul endocrinologiei sunt:

  • afectiuni ale glandei hipofize: adenoame hipofizare secretante (acromegalie, boala Cushing, prolactinoame) sau nesecretante, insuficienta hipofizara;
  • tulburari ale metabolismului fosfo-calcic si osos: hipocalcemia (tetania, spasmofilia) si hipercalcemia, osteoporoza ;
  • patologia glandei tiroide: hipotirodia, hipertiroidia (boala Basedow Graves), tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto), gusa nodulara;
  • patologia glandelor suprarenale: tumori secretante de catecolamine (feocromocitomul), de aldosteron (sindromul Conn), de glucocorticoizi(sindrom Cushing) ; afectiuni responsabile printre altele si de aparitia HTA de cauza endocrina ;
  • patologia gonadelor: menopauza, sindromul ovarelor polichistice, disfunctia erectila, infertilitatea, pubertate precoce etc.
Programează-te acum!