Celulita, eterna problema a femeilor

Celulita este o inflamatie a tesutului celular subcutanat, cu un aspect inestetic, mai ales pentru femei. Celulita nu este asadar o afectiune sau o boala, ci o caracteristica a stratului adipos si devine neplacuta atunci cand in organism se amplifica dezechilibrul dintre nivelul de estrogen si progesteron.

Celulita inseamna retinerea in exces a grasimii din cauza dezechilibrului dintre estrogen, cel care creste retinerea si progesteron care stimuleaza eliminarea. De exemplu, in cazul femeilor slabe sau cu menstruatia neregulata, celulita este mai pronuntata. In afara de estrogeni, prolactina si hormonii tiroidieni influenteaza si ei celulita.

Prolactina este produsa de hipofiza si incurajeaza retinerea hidrica in tesutul adipos, iar productia scazuta de hormoni tiroidieni accentueaza celulita din cauza unei productii excesive de estrogeni si retinerea de apa in tesutul conjunctival si reducerea lipolizei ce favorizeaza cresterea masei de grasime.

la-celulitis-que-es-y-que-hacer-01

Cercetatorii au identificat doua tipuri de celulita:

  • Primul tip de celulita se intalneste in orice zona de tesut pe coapse sau fese. Acest tip se poate observa pe coapse in timp ce stati asezate picior peste picior. Acest tip de celulita este cel mai des intalnit la aproape toate femeile de diferite varste.
  • Al doilea tip de celulita este aspectul de „coaja de portocala”, pe care unele femei il pot avea stand in picioare.

La femei, dermul ajunge la circumferinta maxima la 30 de ani. Aceasta este varsta la care incepe procesul de imbatranire a colagenului si a fibrelor elastice. Acest lucru influenteaza celulele adipoase sa iasa in zona dermului, accentuand celulita.

Depunerile de grasime care stau la baza celulitei nu dispar cu pierderea in greutate. Pentru adaptarea optima a pielii la pierderea in greutate este recomandabil ca pierderea in greutate sa fie progresiva si nu extrema.

Poti scapa de celulita prin urmatoarele metode:

  1. Drenajul limfatic, utilizat atat sub forma de tratament cosmetic, cat si in scop terapeutic, pentru tratarea de diverse afectiuni, ajuta la eliminarea aspectului de coaja de portocala – celulita, combate senzatia de picioare grele, amelioreaza calitatea somnului, imbunatateste sistemul imunitar, tonifica pielea si imbunatateste circulatia sanguina. Sedintele de drenaj limfatic sunt extrem de importante in procesul de slabire. Drenajul se efectueaza prin presiuni usoare care actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea celulitei, a depunerilor de grasime si a celulitei, detoxifierea organismului, reducerea edemelor si stimularea sistemului imunitar. Drenajul limfatic este supranumit si moartea celulitei.
  1. Masajul anticelulitic. Rolul masajului anticelulitic este acela de a imbunatati aspectul tesutului adipos si de a inlatura celulita. Terapeutul actioneaza asupra zonelor afectate (picioare, fese, brate sau abdomen) cu mainile sau un instrument special (care creste presiunea), reducand treptat aspectul de coaja de portocala.

 

 

 

Programează-te acum!