Recuperare medicala

Recuperarea medicala, prin cele doua tipuri principale de tratament (kinetoterapie si fizioterapie), trateaza afectiunile reumatice, neuro-psihice, afectiuni ale aparatului locomotor post-traumatice si are scopul principal de a combate durerea si de a relaxa musculatura.

Totodata ajuta la imbunatatirea mobilitatii articulare, a circulatiei sangvine si la pastrarea structurii normale a tesuturilor si a metabolismului celular.

Specialistii in recuperare medicala de la Centrul DELV Iasi asigura tratamente complete de kinetoterapie si fizioterapie, cu ajutorul aparatelor gama BTL.

Infiltratiile intra / peri articulare reprezinta injectarea unui anestezic local asociat cu corticosteroizi in interiorul articulatiei sau in tesuturile moi adiacente articulatiei, cu ajutorul unei seringi cu ac special. Infiltratiile ajuta la imbunatatirea mobilitatii articulare si au ca scop eliminarea sau ameliorarea durerilor.

Punctia articulara (artrocenteza) este manevra prin care orice articulatie: mare (sold, genunchi, glezna, umar, cot) sau mica (radiocarpiana, metacarpofalangiene, metatarsofalangiene, interfalangiene mana si picior) este punctionata cu seringa si ac steril (de calibru diferit, in functie de caz). Prin testarea lichidului articular se pot stabili cu certitudine anumite diagnostice.

Medicii de la Centrul Medical DELV sunt pregatiti sa realizeze aceste proceduri in cele mai bune conditii!

Afectiuni care pot fi tratate prin servicii de recuperare medicala:

  • Afectiuni reumatismale – artroze, tendinite, pariculoze, fibrosite, poliartrite reumatismale, spondilite ankilopoetice;
  • Afectiuni postraumatice – recuperari dupa imobilizari in aparat gipsat, operatii, entorse, luxatii;
  • Afectiuni dermatologice – piodermite cronice, unele forme de psoriazis, eczeme, urticarii cronice, dermatite seboreice;
  • Afectiuni respiratorii – bronsite, traheo bronsite cronice, astm bronsic, pneumopatii virale si microbiene, sinuzite;
  • Afectiuni neurologice – pareze usoare, sechele dupa poliomielita;
  • Afectiuni vasculare periferice – maladii varicoase, arterite.

Centrul medical DELV colaboreaza cu C.N.A.S. si cu O.P.S.N.A.J.. Consultatiile si serviciile de recuperare medicala sunt decontate in limita fondurilor disponibile daca veniti cu bilet de trimitere pentru recuperare medicala.

Tarife

Consultatie initiala medic primar 140 lei
Consultatie de control medic primar 50 lei
Administrari intramusculare 5 lei
Infiltratie peri / intra articulara 50 lei
Punctie articulara (artrocenteza) 50 lei
Reducere consultatie initiala pentru pacientii care fac procedurile recomandate la Delv 120 lei

Echipa de recuperare medicala DELV

Prin activitatea pe care o desfasuram, dorim sa redam pacientului, in cel mai scurt timp, capacitatea fizica si psihica fundamentala reintegrarii sale profesionale si sociale in viata cotidiana.

Echipa medicala DELV include 12 specialisti, cu o inalta pregatire profesionala, preocupați in permanenta de imbunatatirea calitatii vietii pacientilor: 2 medici pregatiti sa va indrume in efectuarea celor mai eficiente programe de recuperare; 6 terapeuti cu o experienta practica indelungata, ce ofera consiliere medicala si suport in tratarea diverselor afectiuni si 4 asistenti pregatiti sa intervina pentru orice tip de situatie imprevizibila.

oana_prihor_recuperare_medicala_delv
andreea_maties_recuperare_medicala_delv
lia_henea_kinetoterapie_delv

Dr. Oana Prihor

Dr. Andreea Maties

Kinetoterapeut Lia Henea

Este medic primar specializat in recuperarea medicala. Are experienta in infiltratiile intraarticulare si in elaborarea planului recuperator adecvat afectiunilor aparatului locomotor. Se bucura atunci cand reuseste sa inlocuiasca durerea cu zambete.

Este medic specialist specializat in recuperarea medicala.

Fiind o fire deschisă, Lia pune suflet și pasiune în fiecare ședința de kinetoterapie, menţinându-și ca obiectiv interesul, mulțumirea pacientului și obținerea rezultatelor dorite.

Kinetoterapeut Anca Netea
Matei-Alexandru
Reflexoterapeut Laura Bortas

Kinetoterapeut Anca Netea

Kinetoterapeut Cascovschi Matei

Reflexoterapeut Laura Bortas

Adora provocarile aduse de cazurile cu care se confrunta, considerandu-le trepte importante in evolutia sa ca specialist. Dedicata intru totul muncii sale, considera ca cea mai mare implinire vine atunci cand pacientii isi exprima recunostinta fata de eforturile depuse.

Este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, specializarea Kinetoterapie si Motricitate Speciala. Cu o experienta in domeniul kinetoterapiei si a masajului, obtinuta in cadrul clubului sportiv CSMS Iasi, este un specialist mereu dornic sa invete ceva nou si sa se perfectioneze!

Are experienta de peste 11 ani in domeniul reflexoterapiei si a masajului. Lucreaza cu drag in orice situatie. Este pe deplin multumita atunci cand pacientii simt rezultatele muncii depuse. Ii place sa impartaseasca cunostinte din experienta sa.

Asistent Daniel Sava
Asistent Doina Musteata
Asistent Oana Caracas

Asistent Daniel Sava

Asistent Doina Musteata

Asistent Oana Caracas

Este asistent specializat in balneofiziokinetoterapie. Este total fascinat de domeniul in care lucreaza si se simte implinit atunci cand pacientii evolueaza in bine la fiecare sedinta. Este o persoana calma cu o stare de spirit permanent pozitiva.

Este specializata in balneofiziokinetoterapie. Este o persoana sensibila care pune suflet in munca pe care o face. Hobby-urile ei sunt innotul, voleiul si adora sa citeasca. Este pasionata de sport si satisfactia ei suprema vine din multumirile pacientilor.

Cu pregatire in masaj terapeutic si de relaxare, s-a specializat in cadrul Spitalului Militar. O recomanda pasiunea si dedicarea, urmarind obtinerea rezultatelor concrete si efectele pozitive care se reflecta asupra pacientilor sai.

Asistent Florin Ciprian Ivan

Asistent Florin Ciprian Ivan

Inspirat de problemele cu care s-a confruntat personal ca fost sportiv de performanta, s-a specializat in tratarea acestui tip de afectiuni si a castigat experienta in cadrul Spitalului Militar. Multumirea sa este deplina atunci cand surprinde evolutia in bine a pacientilor.

Programează-te acum!