Psihologie

banner_psihologie_delv

Psh. Dr. Roxana Postolică

 • Psiholog principal clinician, psihoterapeut în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași;
 • Psiholog principal clinician, psihoterapeut în cadrul Departamentului de Oncogenetică, U.M.F .”Gr.T.Popa” Iași;
 • Doctor în Științe Medicale;
 • Psiholog, psihoterapeut al lotului național de canotaj în cadrul Federației Naționale de Canotaj;
 • Membru al Colegiului Psihologilor din România;

>> află mai multe

Cu ce se ocupă psihologia clinică?

Psihologul clinician oferă o serie de servicii de psihodiagnostic, educație și consiliere pentru a vă ajuta în gestionarea cât mai bună a problemelor psiho-emoționale și comportamentale cu care vă puteți confrunta.

Deși nu este o listă exhaustivă, mai jos sunt câteva dintre serviciile solicitate mai frecvent pe care psihologul clinician în cadrul serviciilor de sănătate le poate oferi:

Evaluare

Evaluarea este o parte importantă a abordării psihologice și psihoterapeutice, deoarece în timpul acestui proces psihologul evaluează funcționarea și preocupările clientului / pacientului pentru a determina dacă este posibil să existe o problemă psihologică sau o tulburare. Acest lucru se întâmplă de obicei înainte de stabilirea unui plan de tratament psihoterapeutic. 

Psihoterapie individuală

Psihoterapia individuală oferită de un psiholog cu formare în psihoterapie poate lua o serie de forme diferite. Indiferent de teoria din spatele fiecărui tip de psihoterapie individuală, psihoterapeutul se străduiește să-l ajute pe individ să-și identifice și să-și exploreze preocupările și problemele și să dezvolte strategii pentru depășirea lor.

Terapia de familie

Această formă specializată de psihoterapie se străduiește să lucreze cu familia ca sistem sau unitate. Tratamentul familial implică de obicei întâlnirea cu întreaga familie sau cu diferiți membri ai familiei împreună (de exemplu, ședințe cu părinții sau frații). Familiile amestecate și netradiționale, precum și familiile tradiționale pot beneficia de terapia familială. În plus, terapia de familie este adesea recomandată familiilor cu copii sau adolescenți care au identificat probleme psihologice.

Terapia de cuplu

Pentru mulți adulți, o relație stabilă și iubitoare cu un partener de viață este importantă pentru sănătate și fericire. Terapia cuplurilor (cunoscută și sub numele de consiliere matrimonială sau maritală) funcționează cu cupluri care se confruntă cu probleme de relație care împiedică o relație de funcționare sănătoasă. În terapia cuplurilor, accentul este pus mai degrabă pe relație decât pe individ in parte. Cu toate acestea, unele probleme dintr-o relație provin din probleme individuale, iar acestea sunt abordate și în contextul relației.

Managementul stresului

Stresul este una dintre cele mai frecvente probleme care afectează negativ sănătatea și calitatea vieții. Poate fi caracterizat prin îngrijorare, tristețe, neliniște, frică, depresie și anxietate. Stresul poate provoca insomnie, dureri de cap, iritabilitate, lipsa de răbdare, probleme gastro-intestinale și o serie de alte probleme fizice. Psihologii din serviciile de sănătate pot ajuta la gestionarea stresului fără medicamente sau în combinație cu medicamente, printr-o varietate de tehnici de consiliere și psihoterapie.

Consilierea/psihoterapia pentru copii și adolescenți

Tratamentul pentru copii și adolescenți este disponibil pentru o serie de preocupări, inclusiv dificultăți comportamentale și emoționale, probleme atenționale, comportamente opoziționale, anxietate, depresie, dificultăți legate de traume. Copiii / adolescenții pot fi văzuți individual sau în sesiuni de familie, În timp ce tratamentul este adaptat pentru a se potrivi nevoilor fiecărui individ sau familie, este de așteptat ca familiile să fie implicate în programul de tratament.

Psihologul/psihoterapeutul vă poate ajuta, de asemenea, cu probleme de zi cu zi, cum ar fi probleme de somn, probleme de stil de viață, obiective îngrijorătoare sau de creștere personală.

Credem într-o abordare holistică și coordonată a îngrijirii clienților. Atunci când se consideră adecvat, lucrăm în colaborare cu profesioniști în diverse specialități, pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii.

Faceți o schimbare pozitivă acum!

Tarife

Procedura Pret
Consultație inițială, evaluarea psiho-emoțională și comportamentală (60-90 min.) 200 lei
Ședință psihoterapie + consiliere (50 min.) 150 lei
Ședință psihoterapie/consiliere de cuplu (60 min.) 200 lei
Ședință psihoterapie/consiliere de familie (60 min.) 200 lei
Ședință psihoterapie/consiliere psiho-oncologică pentru pacienți (50 min.) 150 lei
Ședință psihoterapie/consiliere psiho-oncologică pentru aparținători (50 min.) 150 lei
Ședință consiliere psiho-oncogenetică (50 min.) 150 lei
Ședință psihoterapie/consiliere pentru pacienții cu boli somatice cronice 150 lei
Formular programare:

Pentru a face o programare la specialitatea psihologie, te rugăm să completezi formularul de mai jos, urmând să primești o confirmare scrisă sau telefonică din partea unui reprezentant al centrului nostru medical.

  Ziua:

  Interval orar:

  * Consultațiile se fac doar pe bază de programare.

  psihologie_delv_iasi_consult

  Servicii

  Oferim servicii de tratament pentru o gamă largă de probleme de sănătate psiho-emoțională, și somato-psihice, inclusiv:

  Depresie

  Anxietate

  Informații despre anxietate
  Tulburare de anxietate generalizată – GAD
  Tulburare de panica
  Tulburare de anxietate sociala
  Tulburare obsesiv-compulsive
  Fobii

  Trauma

  Tulburare de stres posttraumatică

  Imaginea corporală și tulburările de alimentație

  Anorexie
  Bulimia
  Dismorfia corpului

  Sarcina și probleme postpartum

  Depresie postpartum
  Anxietate postpartum

  Boală cronică

  Adaptarea la boală și tratament, îmbunătățirea calității veții, dezvoltare posttraumatică, echilibare familială, suport pentru aparținători:
  Psiho-oncologie
  Diabet
  Boli cronice cu impact asupra calității vieții

  Managementul stresului

  Probleme de stimă de sine și încredere

  Perfecţionism

  Probleme de somn

  Probleme de relație

  Separare
  Divorț
  Despărțiri
  Conflict

  Management al furiei

  Durerea și pierderea

  Probleme de gen și sexualitate

  Programează-te acum!