Homeopatie clinica

Dr. Miclescu Silvian, doctor in stiinte medicale

La Centrul de Recuperare Medicala DELV, consultatiile de homeopatie sunt oferite de doctorul Miclescu Silvian, doctor in stiinte medicale, lector C.E.D.H. Franta in homeopatie clinica (Centrul de Educatie si Dezvoltare de Homeopatie) si cu atestat in homeopatie, recunoscut de Ministerul Sanatatii Publice.

Incepand cu anul 2002 profeseaza ca medic in Medicina de Familie si medic in Medicina Generala. Studiile sale de homeopatie clinica au fost realizate sub indrumarea doctorului Sorin Cadar, medic primar ORL, specialist homeopatie, instructor CEDH (Centre D’Enseignement et Developement d’Homeopathie).

> afla mai multe
Certificat CEDH Franta Atestat Homeopatie Ministerul SanatatiiCertificat medic specialist Medicina de familie

Programeaza-te in fiecare joi incepand cu ora 18:00

  Ziua:

  Interval orar:

  *Programarile pentru Homeopatie clinica se fac pentru fiecare zi de joi, incepand cu ora 16:00

  Ce este Homeopatia Clinica?

  Homeopatia clinica este o metoda terapeutica ce imbina elementele de diagnostic clinic si paraclinic cu elemente specifice ale anamnezei si personalizarii particularitatilor pacientului care provin din studiul homeopatiei.

  Astfel, un medic specialist cu competenta in homeopatie va face anamneza, examenul clinic si examenele paraclinice in mod normal, medical, semiologic si, abia la final, va stabili un diagnostic. Dupa stabilirea unui diagnostic exact, va decide ce tip de tratament va aplica in beneficiul pacientului: alopat, homeopatic sau mixt.

  Similititudinea este primul principiu al homeopatiei. Expresia “similia similibus curantur” inseamna in limba latina “similarul vindeca ceea ce este similar” si este reprezentativa pentru acest principiu. În domeniul homeopatiei exista o suprapunere substanțiala cu alte domenii ale științei, inclusiv toxicologie și farmacologie. In toxicologie, se discuta efectul “hormesis”, care inseamna doze mici efecte favorabile, doze mari efecte toxice.

  Un alt principiu al homeopatiei este doza infinitezimala. Remediul consta in administrarea, in doze foarte mici, a unor substante foarte diluate. Eficienta dozei infinitezimale isi gaseste sustinerea in observarea rezultatelor experimentale, validate clinic.

  Tarife

  Consultatie initiala 170 lei
  Consultatii ulterioare (monitorizare tratament) 100 lei

  Diferenta intre homeopatia clasica si homeopatia clinica

  Homeopatia clasica tine cont de aspectele fizice si psihice, predispozitia ereditara, actiunea factorilor externi, stresul si conditiile naturale, precum si preferintele sau aversiunile alimentare ale pacientului. O importanta mare o are si stilul de viata al acestuia. Medicul homeopat nu va prescrie remediul in baza unei diagnostici clinice. In schimb, el va lua in seama caracteristicile individuale si specifice ale fiecarui pacient. Atat principiul similitudinii, cat si cel al dozei infinitezimala stau la baza celor doua tipuri de specilitati homeopate.

  Diferenta dintre cele doua tipuri de homeopatii consta in faptul ca, in cadrul homeopatiei clinice, metoda homeopata este combinata si alternate cu cea alopata (maniera a medicinei clasice de terapeutica medicamentoasa).

  Programează-te acum!