Endocrinologie

banner

Dr. Ghita Emilia

Medic specialist in endocrinologie – In perioada mai 2014 – noiembrie 2014 a profesat ca medic rezident in cadrul Spitalului ,, Yves le Foll” Saint Brieuc – Franta.

Dr. Gociman Anca Maria

Medic specialist in endocrinologie.

Cu ce se ocupa endocrinologia?

Endocrinologia reprezinta o ramura a medicinei care se ocupa cu studierea sistemului endocrin si tratarea dezechilibrelor hormonale asociate acestuia. Medicii specialisti endocrinologi se ocupa cu depistarea, diagnosticarea si tratarea bolilor glandelor endocrine.
Aceasta specialitate abordeaza in special pe organele a caror functie primara este secretia de hormoni, dar are, totodata, in vedere si complicatiile generate de excesul de hormoni asupra celorlalte sisteme (spre exemplu: afectiuni cardiovasculare ca hipertensiunea secundara).
Una dintre cele mai frecvente afectiuni endocrinologice este cea a glandei tiroide, care se poate asocia in momentul in care aceasta nu poate secreta o cantitate suficienta de hormoni (hipotiroidie) cu o crestere in greutate nejustificata de un aport caloric crescut, constipatie, somnolenta, scaderea capacitatii de concentrare si o oboseala cronica fizica si psihica.
Tabloul clinic in oglinda este cel din hipertiroidie, situatie cand glanda tiroida secreta o cantitate prea mare de hormoni tiroidien, situatie in care pacientul scade in greutate, prezinta tremuraturi la nivelul mainilor, nervozitate, insomnii, tranzit intestinal accelerat.

Servicii

La DELV puteti beneficia de urmatoarele servicii de endocrinologie: consultatie initiala, control, ecografie tiroida, punctie tiroidiana, control greutate.

Tarife

Procedura Pret
Consultatie initiala 170 lei
Control (pana la 30 de zile de la CI) 100 lei
Ecografie tiroida 180 lei
Consultatie initiala + Ecografie tiroida 350 lei 330 lei (pret promotional)
Punctie tiroidiana + Ecografie tiroida 250 lei

Afectiuni:

 • afectiuni ale glandei hipofize: adenoame hipofizare secretante (acromegalie, boala Cushing, prolactinoame) sau nesecretante, insuficienta hipofizara;
 • tulburari ale metabolismului fosfo-calcic si osos: hipocalcemia (tetania, spasmofilia) si hipercalcemia, osteoporoza ;
 • patologia glandei tiroide: hipotirodia, hipertiroidia (boala Basedow Graves), tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto), gusa nodulara;
 • patologia glandelor suprarenale: tumori secretante de catecolamine (feocromocitomul), de aldosteron (sindromul Conn), de glucocorticoizi(sindrom Cushing) ; afectiuni responsabile printre altele si de aparitia HTA de cauza endocrina ;
 • patologia gonadalor: menopauza, sindromul ovarelor polichistice, disfunctia erectila, infertilitatea, pubertate precoce etc.
Programarile se fac pentru Marti, Vineri, incepand cu ora 15:30
Sambata in intervalul 8-13

  Ziua:

  Interval orar:

  *Program: marti, vineri, incepand cu ora 15:30, sambata 8-13. Consultatiile se fac pe baza de programare.

  consult_endocrinologie_delv
  Programează-te acum!