Cardiologie

banner

Dr. Tanase Daniela Maria

Șef lucrări în cadrul Universității de Medicină și Farmacie « Gr.T.Popa » Iași, Medic primar Medicină Internă, Medic specialist Cardiologie – Competență Ecocardiografie generală, Doctor în Medicină

Dr. Hohaci Alina

Medic specialist Cardiologie

Dr. Bararu-Bojan Iris

Medic specialist Cardiologie

Dr. Dumbravă Emilia Lidia

Medic specialist Cardiologie

Servicii

Investigatiile sau consultatiile de cardiologie efectuate de medicul specialist cardiolog sunt: • Consult de specialitate • Electrocardiograma • Ecocardiografie transtoracica • Doppler vascular si cardiac • Monitorizare Holter ECG 24-48 h • Electrocardiograma de efort • Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale ABPM

Ecografia de cord este realizata la DELV cu ajutorul aparatului de ultima generatie General Electric Logiq 9. Acest aparat de top ofera claritate si performanta in diagnosticarea pacientilor nostri.

Programarile se fac pentru Luni, Marti, Joi, incepand cu ora 13:00

  Ziua:

  Interval orar:

  *Program consultatii: luni, marti, joi, incepand cu ora 14. Consultatiile se fac pe baza de programare.
  Tarife

  Serviciu Pret
  Consultatie initiala (EKG inclus) 180 lei
  Consultatie + EKG + Ecografie Cardiaca 380 lei 350 lei (pret promotional)
  Ecografie cardiaca 200 lei
  Control (pana la 30 de zile de la CI) 100 lei
  Monitorizare Holter ABPM 200 lei
  Monitorizare Holter EKG 150 lei
  Interpretare Holter 150 lei

  1. MONITORIZAREA AMBULATORIE DE RITM SAU HOLTER EKG 3 / 12 CANALE

  Ce este o electrocardiograma? Inima produce mici curenti electrici care se distribuie in tot muschiul cardiac facand-o sa bata, adica sa se contracte. Electrocardiograma (ECG) inregistreaza aceasta activitate electrica a inimii, afisand modul in care circula curentii electrici prin muschi. In acest fel, EKG-ul da medicului foarte usor indicii asupra modului in care se contracta inima, ritmicitatea, frecventa si normalitatea batailor acesteia.

  Ce este monitorizarea Holter EKG?

  Electrocardiograma ambulatorie, monitorizeaza activitatea inimii in cursul activitatilor uzuale. Ajuta la detectarea aritmiilor (frecvente cardiace prea mari, prea mici sau batai neregulate).

  Ce presupune testul Holter?

  Se lipesc cativa electrozi mici pe pieptul pacientului, acestia fiind conectati prin cabluri de un aparat mic, usor, care inregistreaza si monitorizeaza inima, adesea numit aparat Holter (asemanator ca dimensiuni cu un mp3 player, deci poate fi purtat la curea sau in buzunar cu usurinta). Inregistrarea se face pe 24 sau 48 de ore si poate fi de doua niveluri diferite de complexitate (3 derivatii sau 12 derivatii), in functie de necesitatile de diagnostic ale pacientului.

  2. HOLTER TA / TENSIUNE ARTERIALA

  De ce este importanta monitorizarea tensiunii arteriale?

  Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale (se mai numeste si holter tensional) se foloseste pentru a diagnostica hipertensiunea si/sau pentru a obiectiva eficienta tratamentului antihipertensiv.

  Ce presupune aceasta monitorizare Holter TA?

  Aparatul pentru monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale consta dintr-o manseta (ca cea de la tensiometrele clasice folosite de medici) ce se prinde la nivelul unuia din brate (cel la care tensiunea arteriala este mai mare de obicei, daca exista aceasta diferenta). Manseta este atasata printr-un furtun subtire de aparatul electronic ce inregistreaza tensiunile, acesta avand aproximativ dimensiunea unui telefon mobil, prins pe o curea pe care pacientul o va purta in jurul taliei. Persoana care poarta aparatul trebuie sa il mentina uscat si in siguranta. Din timp in timp (o data pe ora in timpul noptii si o data la 30 de minute in timpul zilei) manseta se umfla pentru a masura tensiunea arteriala, insa aceasta dureaza doar1-2 minute, fara sa fie foarte deranjant pentru majoritatea pacientilor. Este indicat ca in aceste momente, in limita posibilitatilor, persoana sa tina bratul intins si relaxat. Aparatul pentru monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale poate fi purtat cu lejeritate cat timp persoana isi desfasoara activitatea de zi cu zi, apoi valorile inregistrate de aparat vor fi analizate de medic, ajutandu-l sa decida cu precizie daca este vorba de hipertensiune arteriala sau daca tratamentul antihipertensiv este eficient.

  3. ECOCARDIOGRAFIA TRANSTORACICA

  Ce este ecocardiografia?

  Ecocardiografia reprezinta o metoda de evaluare a structurii si functiei inimii si a vaselor de sange asociate. Este o evaluare rapida, usoara si fara durere. Foloseste undele de ultrasunet care sunt emise de un dispozitiv numit transductor. Aceste unde sunt apoi receptionate de acelasi transductor, sunt prelucrate de aparat si permit inregistrarea pe monitor a imaginii in miscare a inimii in diverse sectiuni. Astfel se vizualizeaza camerele inimii, valvele si arterele principale. Nu implica folosirea radiatiei, este inofensiva si se poate efectua la orice varsta.

  Forme speciale de ecocardiografie

  Ecocardiografia Doppler

  Aceasta poate masura fluxul de sange (directia, viteza, volumul) din diferite parti ale inimii. Un exemplu de utilizare este pentru a vedea daca valvele functioneaza corect prin observarea modului in care circula sangele prin ele. Face parte din examinarea normala ecocardiografica si nu presupune nicio pregatire suplimentara din partea pacientului. Ecocardiografia Doppler uzuala contine masuratorile standard conform Societatii Europene de Cardiologie.

  Ecocardiografia avansata

  Pacientii cu boli mai deosebite au nevoie de un set suplimentar de masuratori complexe, facute in aceleasi conditii ca o ecografie simpla. Aceste ecocardiografii avansate se fac in caz de boli valvulare grave, evaluari preoperatorii si postoperatorii (proteze, valvuloplastii), in cardiomiopatii, boli congenitale, miocardite, post chimioterapie sau in neoplasme.

  Ecocardiografia de resincronizare

  In mod normal, diferitele parti ale inimii bat intr-o anumita ordine pentru a asigura o contractie cat mai buna. Anumite boli cardiace afecteaza secventialitatea contractiei, facand inima sa bata asincron, ineficient. Exista niste parametri ecografici speciali ce masoara sincronismul contractiilor cardiace, fiind masurati la pacientii care au nevoie de terapie de resincronizare sau pentru a monitoriza eficienta acesteia.

  4. ECOGRAFIE VASCULARA

  Ce este Ecografia Vasculara?

  Ecografia vasculara reprezinta o metoda de explorare a arterelor sau venelor din diverse teritorii (membre superioare, membre inferioare, arterele carotide, arterele renale sau abdominale). Se efectueaza cu ajutorul undelor de ultrasunet care permit inregistrarea imaginii vaselor de sange si a vitezei fluxului sanguin la nivelul lor. Aceasta investigatie permite evidentierea de: placi de ateroscleroza, ingustari la nivelul arterelor, dilatatii patologice (anevrisme) la nivelul arterelor diagnosticarea insuficientei venoase, vizualizarea trombilor la nivelul venelor etc. Este o metoda inofensiva, fara durere, poate fi efectuata la orice varsta, precum si la gravide.

  Cand este necesar sa efectuati Ecografia Vasculara?

  Este necesar sa efectuati aceasta investigatie atunci cand prezentati urmatoarele simptome: • istoric de accident vascular cerebral (AVC) sau accident ischemic tranzitor (AIT) • ameteli; lipotimii sau pierderi de cunostinta • dureri in picioare ce apar la o anumita distanta la mers • senzatia de greutate in picioare • picioare reci, amortite sau prezenta de rani ce se vindeca greu • durere brusca aparuta in picior (sau mana) insotita de edem

  Programează-te acum!