Riscuri ale frumusetii: tocurile inalte

 

Femeile stiu ca o pereche de pantofi cu toc potriviti pot transforma o tinuta banala intr-una perfecta! Orice femeie are nevoie de o pereche de tocuri, motivele fiind numeroase: imbunatatirea posturii, cresterea inaltimii, atragerea admiratiei celor din jur sau increderea conferita.

Totusi, exista si o latura neagra a tocurilor inalte. Conform unor studii recente, accidentarile produse ca urmare a purtarii tocurilor inalte s-au dublat de-a lungul a 10 ani, iar cele mai multe au avut loc la persoanele cu varste  cuprinse intre 20 si 29 de ani.

Din pacate, purtarea indelungata a tocurilor inalte poate afecta partea inferioara a picioarelor, gleznele si picioarele. Se pare ca mersul pe tocuri limiteaza lungimea pasului, mobilitatea gleznei, raza totala de miscare si controlul echilibrului. Tensiunea care apasa pe partea inferioara a picioarelor poate cauza afectiuni la nivelul musculaturii si al oaselor din corp.

tocuri

Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la tocuri! Noi iti venim in ajutor cu cateva solutii la indemana:

  • Intinde-ti muschii picioarelor inainte si dupa ce porti pantofi. Acest obicei va diminua durerile de la nivelul gambelor si nu numai.
  • Cumpara-ti pantofi la amiaza, luand in calcul si posibilele umflaturi cauzate de statul prea mult timp in picioare.
  • Opteaza pentru pantofi cu talpi interioare fabricate din piele. Astfel, piciorul nu va mai aluneca in pantof.
  • Apeleaza la drenajul limfatic! Drenajul limfatic este o procedura corporala terapeutica ce consta intr-un preso-masaj asupra ganglionilor limfatici. Efectele masajului limfatic se simt imediat, prin dinamizarea circulatiei limfei, intarirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din corp, intensificarea curentului limfatic si eliminarea rapida a apei din organism.
  • Incearca kinetoterapia! Kinetoterapia corecteaza pozitiile corpului si elimina pozitiile anormale. Efectele benefice ale kinetoterapiei nu se rezuma doar asupra sistemului osos, arterial si muscular ci si asupra organelor interne – inclusiv asupra digestiei, sistemului respirator si celui cardiovascular.
  • Bucura-te de un masaj de relaxare! Efectele masajului se vor simti imediat, prin imbunatatirea circulatiei sanguine, a bunei dispozitii si a calitatii somnului, a oxigenarii sistemului nervos central, prin indepartarea durerii musculare si prin eliminarea senzatiei de stres si oboseala.

La Centrul de Recuperare Medicala DELV poti beneficia de toate aceste servicii: drenaj limfatic, kinetoterapie, masaj de relaxare, la un pret accesibil! Poarta tocuri si vino la DELV – Primul pas spre sanatate!

Programează-te acum!