Homeopatia – Calea catre o sarcina usoara

Este bine cunoscut faptul ca, in ultimii ani, oamenii au preferat tot mai mult sa opteze pentru tratamente naturale si terapii alternative, in locul tratamentelor clasice.

Homeopatia clinica este una dintre aceste alternative. Homeopatia clinica este o metoda terapeutica ce imbina elementele de diagnostic clinic si paraclinic cu elemente specifice ale anamnezei si personalizarii particularitatilor pacientului care provin din studiul homeopatiei.

Unul dintre cazurile in care se poate apela la acest tip de alternativa este in timpul sarcinii. Pe cat de frumoasa este perioada sarcinii, pe atat de dificila poate fi. Greturile de dimineata, durerile din timpul travaliului sau depresia post-partum sunt doar cateva dintre neplacerile provocate de o sarcina. Femeile insarcinate care intampina probleme de sanatate, precum raceli sau febra, stiu ca nu sunt indicate medicamentele alopate si se ingrijoreaza, nestiind cum sa se trateze. Vestea buna este ca tratamentele homeopate nu au nicio contraindicatie pentru gravide.

raceala

Ce se intampla atunci cand racim?

Pentru a intelege tratamentul, trebuie, in primul rand, inteleasa boala. Atunci cand racim, bariera sistemului nostru imunitar este depasita de un organism microscopic, care a reusit sa se instaleze in corp. Acest lucru se poate intampla fie din cauza frigului, fie din cauza ca am intrat in contact cu cineva bolnav. Astfel rezulta infectia din corp ce se manifesta sub forma simptomelor specifice.

 Cum tratam raceala intr-un mod natural?

Raceala determina in corp un deficit de vitamina C care poate fi combatut prin consumarea zilnica de fructe si legume.

De asemenea, pentru a evita medicamentele alopate, dar si inrautatirea bolii, trebuie sa consumam zilnic, in cantitati moderate, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, hrean, rodie si mere. Studiile au demonstrat ca un consum moderat al acestora, are asupra corpului nostru un efect antibiotic si antiviral natural.

Pentru uz extern, putem apela la uleiul de catina in cazul disconfortului din cauza iritatiilor nazale. Acesta se aplica prin masajul intern si extern al narilor.

Totodata, putem apela si la apa de argila pentru refacerea mineralelor naturale.

Cum combatem febra?

Este necesar sa intelegem ca febra reprezinta o modalitate de aparare a sistemului imunitar, in urma

infectiei din corp. Daca temperatura corpului depaseste 37 de grade Celsius, eficienta leucocitelor creste

pentru a neutraliza microbii. Abia la temperaturi de peste 40 de grade Celsius putem vorbi de un pericol

pentru sanatatea pacientului.

Febra la gravide se manifesta si sub forma deshidratarii, deoarece se pierde multe apa prin transpiratie. De aceea, este indicat sa bem multa apa pe durata sarcinii, caci prin transpiratie se elimina toxinele din organism.

Homeopatia – Pasul catre o sarcina usoara

Pentru perioada sarcinii, pe langa alternativele naturale de mai sus, pentru a obtine rezultate mai eficiente se poate apela cu incredere la un tratament homeopat, sub indrumarea unui medic specialist in domeniu. Homeopatia clinica in timpul sarcinii poate ameliora raceala si simptomele sale, poate pregati o nastere in conditii foarte bune si poate ajuta si in tratamentul tulburarilor care apar dupa nastere.

 

La Centrul de Recuperare Medicala DELV puteti beneficia de o consultatie initiala oferita de doctorul Silvian Miclescu, specialist in domeniu, si mai apoi de consultatii ulterioare pentru a monitoriza tratamentul! 

Programează-te acum!